
Сучасна кулінарія – це прекрасний і безмежний світ мистецтва, який постійно удосконалюється. Вміння і задуми та витвір золотих рук кухарів дивує і зачаровує людство. Кухарська фантазія надихає на нові творчі злети, на нові пошуки та створення нових кулінарних шедеврів.
З метою професійного вдосконалення, ознайомлення із сучасними видами обладнання, способами обробки харчових продуктів, новими тенденціями й підходами щодо приготування, оформлення, подавання та зберігання готової продукції, опанування сучасних практик приготування страв, формування у здобувачів освіти зацікавленості у професійному зростанні у жовтні–листопаді 2021 року відбувалась робота над проєктом «Кулінарне натхнення - готуємо поновому» серед педагогічних та учнівських колективів семи закладів професійної (професійно-технічної) освіти Чернігівської області з підготовки фахівців харчової галузі.
Над підготовкою матеріалів працювали творчі групи, які представили проєкти у різних відеоформатах (презентації, фільми, майстер-класи). Творча група Ніжинського професійного аграрного ліцею у складі викладача професійно-теоретичної підготовки Деружинської Світлани Михайлівни, майстра виробничого навчання Зайко Лариси Олександрівни, учнів груп 2005 та 2105 підготувала пошуково-інформаційний проєкт «Від школярика до здобувача освіти…». Під час реалізації проєкту учні познайомились з особливостями механічної та кулінарної обробки осетрових риб. Дослідили технологію приготування гриль-сету з осетра з бататом та фенхелем, підготували інтерактивні завдання за допомогою сервісу LearningApps та перевірили свої знання. Усі матеріали проєкту розміщені на інтерактивному плакаті на платформі Ganially за посиланням
https://view.genial.ly/61c97f0b8bfbbf0ddbd34544/interactive-content-dnz-npal-cho-proekt
За рішенням журі наш проєкт визнаний одним із найбільш змістовних, креативних та оригінально оформлених. |